ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Увођење у посао према Пројекту за чишћење експлозивних остатака рата са комплекса "Ложионица" у Београду
12.10.2021.

Увођење у посао према Пројекту за чишћење
експлозивних остатака рата са комплекса
"Ложионица" у Београду

 Увођење у посао према Пројекту за чишћење експлозивних остатака рата са комплекса  Увођење у посао према Пројекту за чишћење експлозивних остатака рата са комплекса

Реализација Пројекта за чишћење експлозивних остатака рата са комплекса "Ложионица", Град Београд, који је Центар за разминирање израдио на основу захтева Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, започела је 12.10.2021.године, увођењем у посао извођача радова „Мillennium Team“ д.о.о., Београд.

Локација „Ложионица“ налази се на десној обали реке Саве, са десне стране моста Газела – смер ка Новом Београду, у комплексу бивше Железничке станице у Београду.

Предметна локација је ограђена и налази се испод моста Газела уз само градилиште „Београда на води“. На њеној површини налази се зграда ложионица, окретница за возове и водоторањ. Објекти су под заштитом индустријског и културног наслеђа, под Заводом за заштиту споменика Града Београда.

Након чишћења ове локације отклониће се опасност коју ЕОР представља за кориснике земљишта и животну средину и стварању могућности за безбедно коришћење земљишта као и инфраструктурни развој.