ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву
09.09.2021.

Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву

 Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву

Од 7. до 9. септембра 2021. године, у Сарајеву, Босна и Херцеговина, у организацији „Intelligence-Sec“, британске компаније специјализоване за организовање конференција из области безбедносне индустрије и Федералне управе цивилне заштите Босне и Херцеговине, одржан је Семинар о разминирању и уклањању експлозивних средстава.

 Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву

На овом семинару, поред представника центара за разминирање из југоисточне Европе, учествовали су експерти из области противминског деловања, представници донатора, представници међународних хуманитарних организација, УН-а, НАТО-а, као и представници произвођача машина и опреме за разминирање, заштитне опреме за деминере и друге пратеће опреме и алата у вези са разминирањем.

 Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву  Учешће Центра на семинару о разминирању и уклањању експлозивних средстава у Сарајеву

Размењена су искуства и мишљења везано за противминско деловање у региону ЈИЕ, програме и стратегије подршке НАТО, циљеве и стратегије УН у области разминирања, као и међународне програме подршке. У оквиру теренске презентације, представљени су опрема за разминирање и демонстриран рад деминерског тима.

Представници Центра за разминирање, у оквиру излагања под називом „Разминирање мина и уклањање експлозивних остатака рата у Републици Србији“, присутне су упознали, између осталог, са тренутним пројектима чишћења у нашој земљи, технологијом коју користе извођачи радова, као и изазовима са којима се суочавају.