ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Завршна контрола квалитета радова на пројекту ,,Боровац 3,, и почетак радова на пројекту ,,Боровац 4,,
20.07.2021.

Завршна контрола квалитета радова на пројекту
,,Боровац 3,, и почетак радова на пројекту
,,Боровац 4,,

 Завршна контрола квалитета радова на пројекту ,,Боровац 3,, и почетак радова на пројекту ,,Боровац 4,,  Завршна контрола квалитета радова на пројекту ,,Боровац 3,, и почетак радова на пројекту ,,Боровац 4,,

Завршном контролом квалитета очишћене површине на Пројекту за разминирање – чишћење касетне муниције са локације ,,Боровац 3”, број 0158/14, површине 101.968м2, општине Бујановац, обављене 15.07.2021. године, при чему нису утврђене критичне грешке одређене овим пројектом, стекли су се услови за завршетак радова на терену.

 Завршна контрола квалитета радова на пројекту ,,Боровац 3,, и почетак радова на пројекту ,,Боровац 4,,

Током реализације овог пројекта, пронађен је 1 комад касетне муниције БЛУ 97А/Б.

Након завршених радова на поменутом пројекту, 16.07.2021. године, увођењем у посао извођача радова, започела је реализација Пројекта за разминирање – чишћење касетне муниције са локације ,,Боровац 4”, број 0159/14, површине 108.961м2, општине Бујановац.

Реализација оба пројекта финансира се средствима из донације САД преко Међународне фондације за јачање безбедности (ИТФ).

Радове изводи НВО ,,IN Demining”, Пале, Република Српска – БиХ, док је мониторска организација, која је ангажована од стране донатора и ИТФ-а, предузеће ,,Тротил” д.о.о., Сарајево, БиХ.

Реализацијом оба пројекта отклониће се опасност коју касетна муниција представља за људе и животну средину. Истовремено, омогућава се безбедно и оптимално коришћење земљишта битног за локално становништво, које је оријентисано на земљорадњу и сточарство.