ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата "Дубница" и "Војно складиште 1"
14.07.2021.

Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата "Дубница" и
"Војно складиште 1"

 Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата  Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата

14.07.2021 године, Центар за разминирање организовао је обилазак терена и радова на Пројекту за чишћење од експлозивних остатака рата на локацији ,,Дубница,, и ,,Војно складиште 1,, општина Врање, за представнике инвеститора радова разминирања Међународне организације за цивилну одбрану (ИЦДО).

 Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата

Током обиласка, присутни су имали прилике да се упознају са резултатима чишћења и специфичностима на овом пројекту на коме радове изводи предузеће ,,MILLENNIUM TEAM,, д.о.о, Београд.

 Посета представника ICDO локацији пројекта за чишћења од експлозивних остатака рата

Подсећања ради, ИЦДО пласира помоћ Руске Федерације Републици Србији у области хуманитарног разминирања, на основу Споразума о сарадњи између Центра за разминирање и Међународне организације за цивилну одбрану (ИЦДО) за период 2019-2022. године, који је потписан 05.12.2019. године.

Истичемо значај помоћи Руске Федерације преко ИЦДО-а за реализацију поменутих пројеката, с обзиром да ће се након чишћења ових локација отклонити опасност коју ЕОР представљају за људе и животну средину, допринеће се повећању безбедности становника и стварању могућности за безбедно коришћење земљишта, експлоатацију шума, као и инфраструктурни развој.