ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Посета представника Женевског центра са циљем процене управљања информацијама Центра за разминирање
02.07.2021.

Посета представника Женевског центра са циљем процене управљања информацијама Центра за разминирање

 Посета представника Женевског центра са циљем процене управљања информацијама Центра за разминирање  Посета представника Женевског центра са циљем процене управљања информацијама Центра за разминирање

У периоду од 28. јуна до 02. јула 2021. године, тим Женевског међународног центра за хуманитарно разминирање задужен за имплементацију система управљања информацијама у противминском деловању (IMSMA), посетио је Центар за разминирање са циљем да се искористи Оквир за развој капацитета за управљање информацијама за процену могућности и потреба Центра за разминирање за управљањем информацијама, као и да понуде Центру детаљне препоруке за унапређење процеса и система управљања информацијама.

 Посета представника Женевског центра са циљем процене управљања информацијама Центра за разминирање

Током посете, Центар је организовао и састанак са представницима релевантних државних институција задужених за разминирање, чишћење и уништавање експлозивних остатака рата у Републици Србији, на коме су представници GICHD представили систем управљања информацијама у противминском деловању (IMSMA) и могућност његове примене у решавању појединачних проналазака и уништавања ЕОР.

Такође, представници GICHD су имали прилику да обиђу и проширене пословне капацитете Центра за разминирање, односно полигон за обуку деминера и учионицу која је опремљена репликама, експонатима и средствима без експлозива различитог порекла (НАТО, бивша Југославија и бивши СССР), врстама и калибрима, неопходним за спровођење обукa по међународним стандардима за противминско деловање (IMAS).