ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Посета представника ICDO локацији пројекта чишћења касетне муниције у Нишу
10.06.2021.

Посета представника ICDO локацији пројекта
чишћења касетне муниције у Нишу

 Посета представника ICDO локацији пројекта чишћења касетне муниције у Нишу  Посета представника ICDO локацији пројекта чишћења касетне муниције у Нишу

10.06.2021. године, у сарадњи Центра за разминирање и предузећа „Аеродроми Србије“ д.o.o. Ниш, организован је обилазак терена и радова на Пројекту за разминирање – чишћење касетне муниције „Аеродром Ниш – 5. фаза“ за представнике инвеститора радова разминирања Међународне организације за цивилну одбрану (ICDO).

 Посета представника ICDO локацији пројекта чишћења касетне муниције у Нишу  Посета представника ICDO локацији пројекта чишћења касетне муниције у Нишу

Током обиласка, присутни су имали прилике да се упознају са резултатима чишћења и специфичностима на овом пројекту на коме радове изводи предузеће „Millennium Team“ д.o.o., Београд. Наиме, поред цивилне површине аеродромског комплекса, пројекат обухвата и део загађене површине која је у надлежности Војске Србије.

ICDO пласира помоћ Руске Федерације Републици Србији у области хуманитарног разминирања, на основу Споразумa о сарадњи између Центра за разминирање и Међународне организације за цивилну одбрану (ICDO) за период 2019-2022. године, кojи je потписан 05.12.2019. године.

Након реализације овог пројекта у Нишу, започеће реализација пројеката чишћења ЕОР у Врању, који се такође финансирају преко ICDO.