ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на 4. међународној конференцији о противминском деловању у Москви
26.05.2021.

Учешће Центра на 4. међународној конференцији о противминском деловању у Москви

 Учешће Центра на 4. међународној конференцији о противминском деловању у Москви

25. маја 2021. године, у Москви, Руска Федерација, започета је 4. међународна конференција о противминском деловању, у организацији Министарства одбране Руске Федерације. Центар за разминирање Републике Србије учествује у раду ове конференције, која се одржава до 28. маја 2021. године. Поред Центра, Републику Србију представљају и представници Министарства одбране.

 Учешће Центра на 4. међународној конференцији о противминском деловању у Москви  Учешће Центра на 4. међународној конференцији о противминском деловању у Москви

Међу учесницима су експерти из области противминског деловања, борбе против импровизованих експлозивних направа, представници донатора, представници међународних хуманитарних организација, представници центара за разминирање, као и експерти из сродних области, из више од 20 земаља и 10 међународних организација.

На конференцији ће бити представљене могућности Међународног центра за разминирање оружаних снага Руске Федерације за обуку специјалиста за хуманитарно разминирање. Такође, биће приказана инжењерска опрема која се користи у хуманитарном разминирању и операцијама чишћења мина.