ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Сарадња Центра и компаније „C.E.I.A.“
20.05.2021.

Сарадња Центра и компаније „C.E.I.A.“

19.05.2021. године, представници Центра за разминирање састали су се са представницима реномиране италијанске компаније „C.E.I.A.“ специјализоване за производњу метал детектора за претрагу терена високих перформанси.

У наставним просторијама са полигоном и тереном за обуку деминера у Гроцкој, гости из Италије имали су прилике да се упознају са наставним капацитетима нашег Центра.

 Сарадња Центра и компаније „C.E.I.A.“  Сарадња Центра и компаније „C.E.I.A.“

Са друге стране, „C.E.I.A.“ је представила свој приступ развоју детектора - коришћење најнапреднијих електронских и механичких технологија: технологија површинског монтирања (SMT), микропроцесорска контрола, дигитална анализа сигнала, могућност надоградње софтвера на терену и употреба високо -квалитетних материјала за сонде за претраживање и за остале механичке делове.

И Центар и компанија „C.E.I.A.“ сагласили су се да постоји простор за успостављањем даље сарадње у циљу подизања нивоа безбедности и ефикасности извођења оперативних радова на терену.

Овом приликом представници компаније „C.E.I.A.“ уступили су на коришћење Центру за разминирање један детектор из свог богатог производног асортимана.