ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Обилазак локацијe у Бујановцу са заинтересованим понуђачима
18.05.2021.

Обилазак локацијe у Бујановцу са
заинтересованим понуђачима

У сарадњи Центра за разминирање и ITF Међународне фондације за јачање безбедности људи, 18.05.2021. године, у склопу расписане тендерске процедуре за избор извођача радова за пројекaт за разминирање локације „Кончуљ – Далековод 1 и 2“, општина Бујановац, површине 294.230 м2, организован је обилазак предметне локације са заинтересованим понуђачима.

 Обилазак локацијe у Бујановцу са заинтересованим понуђачима

Заинтересовани понуђачи су имали прилике да на терену сагледају сложеност и тежину операција уклањања група мина, за које је Центар израдио пројекат, Влада Републике Србије издвојила средства из буџета, а ITF, који ће и спровести тендерску процедуру за избор извођача радова, увећао та средства донацијама Владе Републике Кореје и Владе САД.

 Обилазак локацијe у Бујановцу са заинтересованим понуђачима  Обилазак локацијe у Бујановцу са заинтересованим понуђачима

Разминирањем ове локације допринеће се повећању безбедности локалног становништва и стварању услова за безбедну експлоатацију шума, испашу стоке и брање гљива, који су основни извори прихода локалног становништва.

Такође, допринеће се и испуњавању обавеза Републике Србије преузетих према Конвенцији о забрани противпешадијских мина (Отавска конвенција).

Центар за разминирање изражава захвалност ITF-у, као и Амбасади Републике Кореје и Амбасади САД, као поузданим партнерима и донаторима и уважава њихову континуирану подршку и посвећеност решавању проблема у вези са експлозивним остацима рата у Републици Србији.