ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Снаге и прилике у противминском деловању
28.04.2021.

Снаге и прилике у противминском
деловању

Канцеларија Службе УН за противминско деловање (UNMAS) из Женеве припремила је одломак видео снимка као кратку компилацију са неформалног виртуелног округлог стола под називом „Снаге и прилике у противминском деловању“, који је одржан 7. априла 2021. године.

Поводом обележавања Међународног дана подизања свести о опасностима од мина и помоћи у противминском деловању, представница Центра за разминирање указала је, између осталог, на проблем Р Србије не само са минама, већ и другим експлозивним остацима рата и потпуну посвећеност Србије остваривању обавеза Отавске конвенције.

Такође, указала је да је услед актуелнe експанзијe грађевинарства и потребе за стварањем услова за безбедно извођење инфраструктурних пројеката, повећан број захтева за чишћењем терена од ЕОР, те је Центар, услед потребе за обучавањем одговарајућег кадра, проширио пословне капацитете, односно формирао наставну учионицу са полигоном и тереном, на коме је у претходном периоду одржана ЕОД-ниво 1 обука, потпуно у складу са Међународним стандардима за противминско деловање (IMAS).

Facebook

Instagram

Twitter