ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на вебинару GICHD
31.03.2021.

Учешће Центра на вебинару GICHD

31.03.2021. године, у организацији Женевског међународног центра за хуманитарно разминирање (GICHD) одржан је први део вебинара који се надовезује на кључне закључке изнете у недавно објављеној публикацији овог центра „Преглед нових технологија и методологија за едукацију о ризицима од експлозивних средстава у изазовним контекстима“.

  Учешће Центра на вебинару GICHD
    Учешће Центра на вебинару GICHD

У првом делу вебинара „Копање дубље кроз промену понашања“, указано је на значај перцепције ризика, јасноћу везано за заштитнa понашањa, кључне групе које треба да буду изложене едукацији – жене, деца, родитељи, као и отворен приступ и заједнички рад са циљним групама.

  Учешће Центра на вебинару GICHD

Такође, панелисти, међу којима су, поред представника GICHD, били и представници Међународног комитета црвеног крста (ICRC), Светске здравствене организације (WHO), у својим презентацијама приказали су како иновације у другим секторима могу обогатити праксу едукације о ризицима од експлозивних средстава.

  Учешће Центра на вебинару GICHD

У Републици Србији, на чијој територији постоје површине загађене минама и експлозивним остацима рата, ризици од ЕОР су велики. Посебно се то односи на цивилно становништво и децу. Потребна је едукација, како би се нежељени случајеви и ефекти дејства смањили на што мању меру.