ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима
24.02.2021.

Обилазак локација у Бујановцу са
заинтересованим понуђачима

 Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима

24.02.2021. године, у сарадњи Центра за разминирање и ITF Међународне фондације за јачање безбедности људи, у склопу расписане тендерске процедуре за избор извођача радова за пројекте чишћење касетне муниције са локација «Боровац-3» и «Боровац-4», општина Бујановац, као и пројекта за разминирање трасе далековода 10kV и 110kV на територији општине Бујановац, организован је обилазак локација са заинтересованим понуђачима.

 Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима  Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима

Заинтересовани понуђачи су имали прилике да на терену сагледају сложеност и тежину операција уклањања група мина и касетне муниције, за које је Центар израдио пројекте, а ITF, који ће и спровести тендерске процедуре за избор извођача радова, обезбедио средства из донације Владе САД.

 Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима  Обилазак локација у Бујановцу са заинтересованим понуђачима

Реализацијом ових пројеката отклониће се опасност за људе и животну средину, односно, омогућити безбедна експлоатација шума, бављење сточарством, сакупљање гљива, као и безбедно одржавање далековода и сигурно и стабилно снабдевање електричном енергијом, што је све за становништво овог недовољно развијеног дела Републике Србије од непроцењивог значаја.

Центар за разминирање изражава захвалност ITF-у и Амбасади САД као поузданом партнеру и донатору и цени њихову континуирану подршку и посвећеност решавању проблема у вези са експлозивним остацима рата у Републици Србији.