ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Састанак са представницима локалних самоуправа у Бујановцу и Прешеву
23.02.2021.

Састанак са представницима локалних самоуправа
у Бујановцу и Прешеву

  Састанак са представницима локалних самоуправа у Бујановцу и Прешеву

23.02.2021. године, у просторијама Општине Бујановац, директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија састао се са председником Општине Бујановац, г. Нагипом Арифијем и представником Штаба за ванредне ситуације општине Бујановац, г. Алијем Асланијем, у циљу наставка успешне сарадње по питању решавања проблема у вези са експлозивним остацима рата на територији ове општине.

  Састанак са представницима локалних самоуправа у Бујановцу и Прешеву    Састанак са представницима локалних самоуправа у Бујановцу и Прешеву

Најављена је имплементација неколико пројеката разминирања мина и чишћења касетне муниције у овој години, од којих ће један пројекат разминирања мина бити финансиран средствима које је издвојила Влада Србије и средствима која ће, преко Међународне фондације за јачање безбедности људи (ITF), бити увећана донацијом Републике Кореје, док ће остали пројекти, такође преко ITF-a, бити финасирани из донације САД.

Истог дана, представници Центра за разминирање, састали су се са председником Месне заједнице Илинце у Прешеву и шефом службе за ванредне ситуације и одбрану и припрему, г. Неџмедином Ахмедијем, како би обишли неке од локација у овој општини.