ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Oбилазак локација у општини Бујановац
10.02.2021.

Oбилазак локација у општини Бујановац

  Oбилазак локација у општини Бујановац    Oбилазак локација у општини Бујановац

10.02.2021. године, представници Центра за разминирање заједно са представницима АД Електромрежа Србије, као и председником локалног Штаба за ванредне ситуације и председником Месне заједнице Кончуљ, обишли су локације за које се сумња да су загађене групама мина у насељеним местима Турија, Кончуљ и Ђорђевац, у општини Бујановац.

  Oбилазак локација у општини Бујановац

У циљу омогућавања безбедног одржавања далековода, које је радницима ЕМС-а било онемогућено због сумње да је локација загађена групама мина, Центар је израдио пројекат за разминирање, доставио га ITF Међународној фондацији за јачање безбедности људи, преко које су обезбеђена срeдства из донације САД за радове разминирања. Реализација овог пројекта започеће у најскорије време, односно након завршетка тендерских процедура за избор извођача радова.

  Oбилазак локација у општини Бујановац    Oбилазак локација у општини Бујановац

Овом приликом сагледане су и потребе за израдом нових пројеката за разминирање, чија би реализација такође била у функцији повећања безбедности радника ЕМС-а и стварања услова за безбедно одржавање трасе далековода и приступних путева.