ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу
09.12.2020.

Завршен пројекат разминирања на локацији
„Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу“

  Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу   Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу

09.12.2020. године окончана је реализација Пројекта за разминирање локације „Кончуљ-Сингерит 1“, општина Бујановац, површине 269.280 м2.

Током разминирања ове локације, извођач радова N.G.О. “IN Demining“, Пале, Република Српска, БиХ, пронашао је велику количину одбаченог наоружања, као и минско-експлозивна средства, која су пријављена Полицијској станици у Бујановцу, чији су припадници, непосредно по пријави, са лица места изузели пронађена средства.

  Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу

Реализација наведеног пројекта финансирана је средствима која је Влада Републике Србије издвојила за операције хуманитарног разминирања у општини Бујановац, која су „мечирана“, тј.увећана средствима Владе САД, преко Међународне фондације за јачање безбедности (ITF).

Разминирањем ове локације доприноси се повећању безбедности локалног становништва и стварању услова за безбедну експлоатацију шума, испашу стоке и брање гљива, који су основни извори прихода локалног становништва.

  Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу

Овом приликом, за изузетну сарадњу и пружену подршку успешној реализацији овог пројекта, Центар за разминирање је уручио захвалнице председнику Општине Бујановац - г. Нагипу Арифију, председнику Привременог органа ЈП ,,Комуналац“ Бујановац - г.Руждију Халилију, Полицијској станици Бујановац, председнику Месне заједнице Кончуљ - г.Ћериму Аметију, као и главном уреднику РТВ Бујановац - г.Мукаррему Аметију.

  Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу   Завршен пројекат разминирања на локацији „Кончуљ-Сингерит 1“ у Бујановцу

На овај начин је још једном потврђена дугорочна сарадња коју Центар за разминирање има са локалном заједницом, која почива на отвореној комуникацији и пружању благовремених и тачних информација у сваком тренутку, чиме ће се допринети остваривању заједничког циља, a то је потпуно решавање проблема у вези са ЕОР у овој општини.

http://rtv-bujanovac.rs/index.php/sr/home/drus-v/item/25911-zavrseno-razminiravanje-u-bujanovackom-konculju.html