ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Састанак са представницима Quality Solutions International Ltd (QSI)
09.11.2020.

Састанак са представницима Quality Solutions
International Ltd (QSI)

09.11.2020. године, у просторијама Центра за разминирање, одржан је састанак са представницима новозеландске консултантске фирме Quality Solutions International Ltd (QSI). Од 2007. године ова фирма врши процене деминерских организација које учествују на тендерима у Босни и Херцеговини које организује ITF, а донације обезбеђују САД. ITF је ове године затражио да ова фирма, у склопу свеобухватне процене, посети и деминерске организације у Србији које учествују на тендерима ITF-a у Републици Србији који се финансирају донацијама САД, као и наш Центар.

Овом приликом, директор Центра за разминирање, г. Бојан Гламочлија, указао је на актуелну ситуацију у вези са ЕОР у Републици Србији, проблемима и изазовима са којима се Република Србија суочава у области противминског деловања, посебно се осврнувши на проблем недостатка деминера и потребу за обучавањем одговарајућег кадра.

Господин Хеми Морете, извршни директор QSI, захвалио је на пријему и изразио наду да ће се кроз сагледавање свих праваца рада Центра за разминирање пронаћи начин за даљу сарадњу.