ћир    lat    eng    рус     A A A     Штампај    Rss
МЕНИ
Насловна » Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану
01.04.2019.

Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану

Делегација Центра за разминирање Републике Срије, на позив Центра за разминирање Исламске Републике Иран, учествовала је на  међународном округлом столу „Хуманитарно разминирање, изазови и најбоља пракса“, који је, у периоду од 12. до 14. марта 2019. године, одржан у Техерану.

Поред иранског Центра за разминирање, овај скуп је oрганизовао и Међународни комитет Црвеног крста (ICRC).

 Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану

Главни циљ овог међународног округлог стола био је да окупи техничке експерте из различитих земаља света у циљу размене идеја и најбољих пракси у вези са минама, импровизованим експлозивним средствима, експлозивним остацима рата са посебним освртом на следеће теме:

  • Иновација и нове технологије у противминском деловању;
  • Подизање свести код јавности и специјализоване обуке за противминско деловање;
  • Национално управљање/координација и стандарди противминског деловања (улога националних и међународних организација, невладиних организација и цивилног друштва у противминском деловању, као и помоћ жртвама мина).

На овом састанку учествовали су представници донатора, представници међународних хуманитарних организација, представници центара за разминирање из целог света.

 Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану

В.д.директора Центра за разминирање Републике Србије, г. Јовица Симоновић, овом приликом је у виду презентације „Иновације и нове технологије у противминском деловању у Републици Србији“ присутне упознао са хуманитарним разминирањем у Србији, са нашим искуством у извиђању, пројектовању, контроли квалитета и управљању пројектима за разминирање – чишћење мина, касетне муниције и других неексплодираних убојитих средстава, са посебним освртом на употребу  беспилотне летелице - дрона у хуманитарном разминирању, пре свега, у контроли методологије рада извођача радова на терену.

 Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану  Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану  Учешће Центра на међународном округлом столу у Техерану