Насловна » Вести

Вести

29.01.2018.

Посета делегације ХЦР-а

Представници Центра за разминирање Републике Србије, састали су се 29.01.2018. године са делегацијом Хрватског центра за разминирање (ХЦР), коју су сачињавали, г. Здравко Модрушан, директор ХЦР-а, г-ђа Ђурђа Адлешич, председница Управног већа ХЦР-а, као и представници Амбасаде Р Хрватске у Београду, Њ.Е. Амбасадор г. Гордан Бакота и г. Стјепан Глас, опуномоћени министар.

На састанку су размењена досадашња искуства двеју земаља у области противминског деловања и хуманитарног разминирања и исказана потреба и спремност за продубљивањем заједничке сарадње у овој области, првенствено реализацијом потенцијалних пројеката прекограничне сарадње који би били финансирани из фондова ЕУ.

26.01.2018.

Посета представника ITF-а

26.01.2018.године, в.д. директора Центра за разминирање Републике Србије, г. Јовица Симоновић, састао се са представницима Међународне фондације за jaчање безбедности људи (ITF), г. Tомажом Ловренчичем, директором и г. Грегором Санчанином, шефом Канцеларије ITF-a у БиХ.

Посета представника ITF-а

Слева на десно: Томаж Ловренчич, Јовица Симоновић, Грегор Санчанин

Учесници су анализирали резултате досадашње сарадње, разговарали о тренутној ситуацији у вези са касетном муницијом, минама, авио бомбама и другим неексплодираним убојитим средствима која се још увек налазе на територији Србије, као и потребама и приоритетима Србије у области хуманитарног разминирања у наредном периоду.

Центар ће, и у наредном периоду, израђивати и ITF-у достављати пројекте за хуманитарно разминирање и друге противминске активности ради обезбеђења донација и спровођења тендерских процедура за избор извођача радова.